Laserbehandling av aktiv acne

Acne orsakas av en överproduktion av talg i kombination med tilltäppta talgkörtlar med bakterieväxt. Behandling med mediciner; tabletter och andra lokala medel med antibiotika, har inte alltid önskvärd effekt och har risk för biverkningar. Behandling av acne med laser bygger på att högintensivt ljus inom ett specifikt spektrum av våglängder, anpassad för acne, penetrerar huden och absorberas av acnebakterien, melanin i talgkörtlar och hemoglobin i blodkärl. Där omvandlas ljuset till värme och orsakar en reducering av antalet acnebakterier, reducering av talgkörtelaktivitet och skrumpning av blodkärl. Sammantaget ger detta en reducering av pormaskar, finnar, knottror och rodnad. Behandlingen är progressiv, vilket innebär att du oftast ser en skillnad efter 2:a behandlingstillfället men att resultatet sedan byggs upp på tid och det slutgiltiga resultatet ser du först efter ungefär 4 månader.

Laserbehandling av acne genomförs i ansiktet för att reducera acne i pannan, på kinderna, runt munnen och hakan. Man bör dock ha i åttanke att laserbehandlingar är ett bra sätt att reducera symptomen av acne, men att själva uppkomsten av acnen oftast är hormonell. Acnebehandlingarna görs i en kur på 4-6 gånger, de första två gångerna görs en gång i veckan och därefter med 2-3v intervaller för de återstående behandlingarna. För att underhålla resultatet rekomenderas att man gör 2-4 behandlingar per år efter avslutad kur. 

 Att tänka på innan behandling; Du kan inte medicnera mot acne under den tiden du gör din laserkur, minst sex månader måste ha gått sedan du senast medicinerade mot acne. Utsätt inte din hud för direkt solljus veckan innan och kom gärna osminkad. Du bör heller inte äta någon annan medicin som gör dig ljuskänslig.

Att tänka på efter behandling; använd inga övriga acne produkter under tiden du gör din kur. Låt laserns effekter få jobba ostört i huden men tillför gärna mycket fukt i form av din vanliga dagkräm. Dina acne problem kan förvärras något de första dagarna efter din första behandling, men efter den andra behandlingen kommer du att kunna märka en förbättring.  Direkt efter behandlingen kan du uppleva en viss rodnad i huden, men det är helt ok att sminka sig direkt efteråt.

Pris: 800:- / behandling

Om du väljer att göra en kur på 3 behandlingar får du 50% rabatt på den tredje behandlingen.

Om du väljer att göra en kur på 5 behandlingar gör vi den femte behandlingen utan kostnad.